Suomalainen keittiö on juurevasti osa luonnollista ympäristöään, ammentaen voimansa maan järvistä, metsistä, pelloista ja luonnon jylhistä maisemista. Suomen erilaiset vuodenajat ja koskemattomat luonnonvarat muokkaavat sen ruokakulttuuria painottaen tuoreita, paikallisia raaka-aineita, jotka heijastavat suomalaisen luonnon kauneutta ja yksinkertaisuutta.
NESTin suomalainen keittiö tarjoaa luonnon juhlaa, joka heijastelee Suomen maisemia ja vuodenaikoja. Metsämarjoilla, makean veden kaloilla, poron- ja hirvenlihalla, metsäsienillä ja rukiilla suomalainen ruoka tarjoaa yhteyden luontoon ja makuelämyksen maan kauniista, karuista erämaista.
Suomi lautasella
kahdeksan perinteistä suomalaista makua L,G
***
Nestissä leppäsavustettua lohta
metsäsienikastiketta, kukkivia kaaleja ja perunamuusia L,G
TAI
Hirven entrecotea
kermaisella riistakastikkeella, säräjuureskreemiä, paistettuja suppilovahveroita ja puolukkaa L,G
***
Paistettuja lettuja
Wanhan ajan vaniljajäätelöä, mansikkahilloa ja kermavaahtoa VL
63,00
Suomalaista kalakeittoa
saaristolaisleipää ja tillivoita L, (G)
***
Perinteistä poron paistikäristystä
puikulapottuvoita, puolukkaa ja maustekurkkua L, G
***
Paistettuja lettuja
kermavaahtoa, hillottua mustikkaa ja suolakaramellia L
54,00
Suomalaista kalakeittoa 14,80/23,00
saaristolaisleipää ja tillivoita L, (G)
Kuohkeaa metsäsienikeittoa 13,80
nokikahvilla maustettuna L, G, (VE)
Puolukkagraavilohta 14,90
yrttisienisalaattia, hölskykurkkua ja ruiscrumblea L, (G)
Suomi lautasella 21,80
kahdeksan perinteistä suomalaista makua L,G
(valmistetaan vähintään kahdelle, hinta/hlö)
Leipävalikoima ja kirnuvoita 3,50
Hiilisiikaa, kuohkea haukipulla ja Nestin lämminsavulohta 35,00
jokirapu-hollandaisekastikkeella, kukkivia kaaleja ja pinaattiperunaa VL, G
Nestissä leppäsavustettua lohta 28,00
metsäsienikastiketta, kukkivia kaaleja ja perunamuusia L, G
Yön yli haudutettua hirven entrecotea, talon lammaslihapulla ja perinteinen kaalikääryle 36,00
kermaisella riistakastikkeella, säräjuureskreemiä, tervapunajuurta ja puolukkaa L, G
Hirven entrecote 29,00
kermaisella riistakastikkeella, säräjuureskreemiä, paistettuja suppilovahveroita ja puolukkaa L, G
Rapsakkaa pinaattivohvelia 25,00
cashew-”tuorejuustoa”, paistettuja suppilovahveroita ja puolukkaa VE, (G)
Perinteistä poron paistikäristystä 29,00
puikulapottuvoita, puolukkaa ja maustekurkkua L, G
Karhumaistiainen 18,80
50 g ylikypsää kontiota L, G
Täyteläinen riekkoliemi 11,20
ruista L, (G)
Paistettuja lettuja, kermavaahtoa ja valitsemasi lisuke L, (G), (VE) 13,80
Jallu-lakkaplörö 14,80
Kahvia, Jaloviinaa*, lakkalikööriä ja kermaa
Lihapullat kermakastikkeella ja pottumuusia L, G 12,00
Lämminsavulohta, pottumuusia ja kukkivia kaaleja L, G 15,00
L=laktoositon VL=vähälaktoosinen G=gluteeniton (G)=saatavana gluteenittomana VE=vegaaninen (VE)=saatavana vegaanisena
Astu sisään ja anna parhaiden
suomalaisten herkkujen kutitella makunystyröitäsi!
Suomen metsissä on runsaasti marjoja, kuten puolukkaa, mustikkaa, hillaa ja karpaloa. Nämä korjataan kesällä ja syksyllä, ja niitä käytetään kaikessa piirakoista kastikkeisiin ja hilloihin.
Suomen tuhannet järvet tarjoavat runsaasti makean veden kaloja
Suomalainen talviruokavalio perustuu säilöttyihin ja runsaisiin ruokiin, mukaan lukien ruisleipä, savustettu kala, makkarat ja juurekset. Talviruoat lämmittävät ja täyttävät, kuten vaikkapa hartaasti hauduteltu poronkäristys.